+351.268.469.153 info@montedoperal.com

Activiteiten

Naast genieten van de rust en een duik nemen in het zwembad kunt u ook:

Mozaïeken

Op de Monte vindt u verschillende mozaïeken, gemaakt door Marianne. Zij verzorgt op verzoek een basiscursus mozaïeken. Voor meer informatie mailt u naar info@montedoperal.com.

Wandeltochten

Alandroal en Monsaraz kennen verschillende uitgezette wandeltochten die je voeren door het mooie landschap, langs menhirs, langs de oevers van het Alquevameer. Mail naar info@montedoperal.com en wij sturen u een wandelroute toe.

Fietstochten

In de omgeving kun je mooie fietstochten maken. Door de natuur. Naar het Alqueva meer of naar de verschillende dorpen.

Wijnboerderijen

De Alentejo staat bekend om zijn wijnen en zijn gerechten. In de directe omgeving bevinden zich meerdere wijnboerderijen die je kunt bezoeken. Op uw verzoek regelen wij een rondleiding voor u. Een wijnboerderij heeft een nederlandssprekende gids. De beste tijd voor een bezoek is gedurende de druivenoogst (vanaf half augustus).

Cultuur

Er zijn meerdere historische steden te bezoeken: de universiteitstad Évora, de vestingsteden Monsaraz en Elvas, Vila Viçosa met zijn koninklijk paleis en de wijnstad Redondo.

Menhirs

Menhirs en ´Cromeleques´, de grootste en meest bijzondere van Europa, te zien rond Monsaraz

Rivierstranden.

Montejuntos kent een rivierstrand met café en restaurant. In Monsaraz vindt u een nautisch centrum en een rivierstrand. Ook Mourão heeft een rivierstrand

Marmergroeven

In de Alentejo wordt marmer gedolven. In Vila Viçosa kun je een marmermuseum bezoeken. Sommige marmergroeven zijn ook te bezoeken.

Sterren kijken

Deze streek valt onder het DARK SKY project van de UNESCO vanwege de bijzondere goed zichtbare sterrenhemel.

Paardrijden

In ons dorp kunt tegen aantrekkelijke prijzen paardrijden